Team

Michael Anthoons

Michael traint samen met Weimaraner Venna. Zij vervoegden onze club in oktober 2017 en zijn dus volop bezig aan hun opleiding. Zij vormen nu reeds een heel mooi team en Venna geeft enorm veel blijk van doorzettingsvermogen, efficiëntie en haar neus laat haar nooit in de steek.
Michael wordt ook wel gebruikt om het onze inzethonden eens wat moeilijker te maken, zijn ervaringen binnen defensie zorgen er mede voor dat hij hele uitdagende oefeningen kan uitzetten waarbij hij geen enkele uitdaging uit de weg gaat.

Elke Decremer

Elke is een gevestigde waarde in de opleiding van onze honden. Ze richt zich hier vooral op de pups en beginnende honden, haar ervaring als puppyintsructeur gehoorzaamheid komt haar hierbij goed van pas. Elke is bestuurslid van de vereniging.

An De Groote

An traint samen met Rasta (kruising Labrador/ Beauceron) Noak (Kelpie) en Tyipa (Kelpie) als hondengeleider. An is diegene met het meeste ervaring binnen het reddingswerk, het spreekt voor zich dat ze mee instaat voor de opleiding van onze honden en het aanscherpen en bijsturen van hun evaluaties. An is bestuurslid van de vereniging.

Sarah Jespers

Sarah traint samen met Ellie (Mechelse herder) en zijn dan ook een inzetbaar duo. Sarah staat samen met An in voor de opleiding van onze honden en geleiders. Elke week zoeken zij samen naar uitdagende oefeningen om zowel de honden als geleiders uit te dagen en stappen voorwaarts te laten zetten. Sarah is bestuurslid van de vereniging.

Manu Nesari

Manu traint met Loki, een Mechelse herder. Naast het werken met de hond is Manu de inzetleider van het team. Voordat men de zoekactie aanvangt zal hij overleggen met politie, andere teams en met Kevin hoe het team of meerdere teams de zoekactie zullen aanvatten. Tijdens trainingen zal hij dan ook samen met de teamleader en adjunct inzetleider vooral focussen op het operationele luik van onze vereniging. Communicatie, navigatie en blind vertrouwen op de teamleden zijn daar bij de uitgangspunten. Manu is de voorzitter van de vereniging.

Anja Rampelbergh

Anja en Nox, een Picardische Herder, vervoegden ons team rond juli 2017. We ontdekten gaandeweg dat Nox zijn kwaliteiten en gedrevenheid vooral tot hun recht kwamen in het mantrailen. We maakten met hen de overstap naar het trailen en als team maakten ze reeds hele mooie stappen. Anja is als geleider ook enorm leergierig en ook zij wordt naast hondengeleider klaargestoomd om te fungeren als buddy bij de nu reeds inzetbare teams.

Kevin Rochtus

Kevin is de teamleader van de groep inzetbare teams. Hij loodst de teams door het terrein en geeft aan hoe ze een zoekactie zullen aanvatten. Hij vormt de schakel tussen zoekteams in het terrein en de commandopost. Kevin helpt ook bij de lessen als instructeur. Daarnaast traint Kevin ook met Kaia een Hollandse Herder. Ook zij zijn samen een inzetbaar team. Een portie koelbloedigheid, navigatiekennis en communicatievaardigheden zijn hem ook niet vreemd. Kevin is bestuurslid van de vereniging.

Peter Vranckx

Peter traint samen met Riba (Toller) om te komen tot een inzetbaar team. Riba is een hond met talent en werklust en samen vormen zij een mooi team.  Daarnaast is Peter ook verpleegkundige van opleiding en kan hij dus ook op dat vlak ondersteuning bieden als medic van het team. Peter neemt  binnen de vereniging de taak op van locatieverantwoordelijke. Hij zal contacten leggen met bedrijven en andere instanties om te zorgen dat wij steeds over goede en voldoende locaties beschikken. Een taak die niet onderschat mag worden!